Om donationspengar till Avpixlat

Sveriges journalistkår skyr inga medel när det gäller att säkra sin monopolställning i mediasverige. Det samma gäller journalistkårens hantering av dem som har en annan politisk uppfattning än journalisterna själva. Att begå dataintrång, fabricera nyheter och driva rena förtalskampanjer är idag vardagsmat för journalistkåren.

Det är därför väntat att websidan Avpixlat är ett favoritmål för journalistkårens hatjournalistik. Mediernas egna förklaring till kampanjer som ”granska skiten” är att de vill försöka visa på odemokratiska strömningar mm. När är allt kommer omkring handlar det dock om mycket större mål för tidningarna. Sidor som Avpixlat hotar journalistkårens glamorösa särställning i det svenska samhället. Med Avpixlat har journalistkårens lögner, mörkläggningar och hat gentemot oliktänkande avslöjats.

Nu ryktas det om att den godhjärtade journalistkåren återigen ska försöka få till ett drev mot Avpixlat. Denna gång ska journalistiken fokusera på sidans ekonomi. För att förebygga journalisternas medvetna felskrivningar tänker jag därför kort redogöra för hur Avpixlats ekonomiska struktur ser ut, och varför.

Från donationskontot sker två slags transaktioner (förutom vissa direkta betalningar av räkningar till tjänsteleverantörer som inte kan göras på ett anonymt sätt direkt av Avpixlat-redaktionen själva):

– UTTAG; sker helt enkelt när jag tar ut kontanter direkt från donationskontot genom kontokortet som är knutet dit. Dessa förmedlas till det ändamål som är utlovat.

– ÖVERFÖRINGAR; sker när jag måste göra uttag från andra kort p.g.a. uttagsgränserna som gäller för alla kort. Jag tar alltså ut pengar från mitt eget lönekonto och andra kort och för därefter över från donationskontot till mitt konto och hamnar på plus/minus noll kronor. De ”70 000 kr” som media skrivit om har varit sådana överföringar.

Överföringar sker även inom banken där donationskontot ligger till ett reservkonto separat från kontokortet.

Alltså; jag gör exakt det jag lovat de som donerar och Avpixlat  – förmedlar donationspengarna till det sagda ändamålet.

%d bloggare gillar detta: