Utvisade somalier efter tio år i Finland

Från 2007: Respass väntar tjugo somalier

Rånen, stölderna och misshandelsbrotten som de somaliska ynglingarna genomförde runt stationsområdet i Helsingfors 2005 hotar stå dem dyrt. De tre som Helsingfors förvaltningsdomstol förra veckan beslöt utvisa kom till Finland när de var 9-10 år gamla och har bott här största delen av sitt liv.

[..]

Men det här är bara början. Utlänningsverket har fattat beslut om utvisning av ytterligare sju unga somalier. De kommer, liksom de tre som förvaltningsdomstolen gett respass, alla från norra Somalia.

[..]

[..] de nordliga delarna av det krigshärjade landet så trygga, anser också FN:s flyktingorganisation UNHCR, att ynglingarna kan skickas i väg.

Helt rätt.

Dessutom är det väldigt relevant att veta att alla delar vid denna tid inte var osäkra. Så istället att göra som Sverige, som accepterade mer eller mindre alla somalier, kan de fly inom landet, till t.ex. de norra delarna, istället för att släppas in i Sverige. Finland fattade detta. Inte SVerige.

Utöver det har jag flera ggr om lagt förslag som skulle innebära långt fler utvisningar från Sverige till deras hemländer. Har skrivit om det flera gånger tidigare på denna blogg.

%d bloggare gillar detta: