Höjd EU-avgift, trots att media påstod att den skulle sänkas

I februari skrev SvD:

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) beskrev budgetöverenskommelsen som ”mycket bra för Sverige”.

Minskningen i EU-avgift beror på att Sverige har fått behålla 80 procent av sin rabatt på EU-avgiften, vilket motsvarar 2,8 miljarder kronor. Det beror också på att EU:s utgiftsnivå har sänkts.

Alltså, redan här förstod man att Sverige förlorat, eftersom vi fick vår rabatt minskad med 20%. Det såg Reinfeldt som ”mycket bra för Sverige”.

Igår kunde vi sen läsa; Två miljarder extra i EU-avgift för Sverige:

Finansminister Anders Borg (M) fick inte genom sitt förslag att banta ned EU-kommissionens nya budgetkrav på medlemsländerna för 2013 från motsvarande närmare 100 miljarder kronor till de 17 miljarder kronor som Sverige ville.

Istället enades medlemsländernas finansministrar på tisdagen om att tillföra ytterligare motsvarande 62,5 miljarder kronor som främst ska gå till att betala innestående räkningar för 2012. För svensk del innebär detta en merkostnad på 1,9 miljarder kronor.

Stora rubriker när Reinfeldt ”lyckas” förhandla ner vår rabatt med 20% (hur det nu kan vara positivt). Har dock inte sett motsvarande rubriker än i någon större tidning om denna avgiftshöjningschock.

Men nu fick vi ytterligare 1,9 miljarder anledningar att lämna EU.

%d bloggare gillar detta: