”NU har vi hittat Argumentet med stort A”, sa PK och blev sen motbevisade

Det händer varje gång och är lika roligt varje.

PK:s desperata jakt efter det där argumentet FÖR massinvandring och mångkultur som en gång för alla ska kunna användas mot verklighetens folk när dessa frågor ska debatteras.

Nu minsann”, tänker PK, ”har vi hittat Undersökningen” som minsann gav SD så de tiger.

Jaha, säger verklighetens folk då luttrat och krossar sedan deras lilla skrala illusion. Jag ska ge bara några exempel på detta:

1) ”Invandringen ökar exporten!”

SVT skrev för ett tag sedan om hur Ökad invandring ger miljardexport :

Enligt UD:s studie leder en ökning av invandringen med 12.000 personer till att exporten ökar med sju miljarder kronor.

Politiskt Inkorrekt  noterar dock att följande står att läsa i rapporten:

Resultaten pekade på att – jämfört med migration från Europa – så påverkas inte migrationseffekten på handeln signifikant beroende på om ursprungslandet är i Asien eller Amerika. För Stillahavsregionen finns å andra sidan en positiv interaktionseffekt för både exporten och importen. Däremot är migranteffekten negativ för Afrika.

Det är ungefär vad vi SD:are säger; kulturellt närstående är bättre än de som står långt ifrån våra värderingar och normer. Givetvis väljer dock SVT att inte uppmärksamma att invandring från Afrika (och jag gissar från Mellanöstern) är negativ…

AJDÅ.

2) ”Somalier lyckas jättebra i USA!”

Lite mer som slår sönder PK-myten om hur fantastiskt somalier klarar sig i USA.

Mayor Robert Macdonald (R) of Lewiston, Maine, is drawing attention for controversial remarks in a BBC interview that aired on Sept. 11, in which he tells immigrants who come to America: ”You come here, you come and you accept our culture and you leave your culture at the door.”

In 2002, then-mayor Laurier Raymond also upset the Somali community when he asked immigrants to stop coming to the city because there was too much pressure on Lewiston’s social services.

Eller:

Vi har väl alla hört om somaliers förträfflighet om bara Sverige hade ställt upp för dem? Jag har tidigare skrivit om det, nu skrivs det igen.

But why rely on anecdotal evidence when there is high-quality official statistics available?
The OECD reports the employment rate of working age Somali immigrants in Sweden, the U.K, the United States and Canada. To provide context, typical employment rate for natives in those countries is around 70-80%.
Here is the employment rate for Somali immigrants aged 16-65:
Sweden 24%.
U.K: 15%
Canada: 36%
United States: 52%
[..]
It is of course trivial that immigrants benefit from immigration. What the Swedish public pays Swedish economists for is determining what policies Swedish society benefits from, in this case immigration policy. Bergh never even addresses this question, preferring instead to daydream about donating Sweden to the world based on some private utilitarian morality.
AJDÅ.

3) ”Kanada lyckas jättebra med massinvandringen”

Min kollega Christoffer Dulny skriver på Newsmill om myten om Kanada som regeringen odlar, ett område jg skrev om nyligen (Invandringskostnader; rapporter från Norge och Kanada):

Integrationsministern Erik Ullenhag har gång på gång hyllat den kanadensiska modellen vad gäller invandring i stort. Efter en nyutkommen rapport om att kostnaderna för Kanada uppgår till 100-tals miljarder per år är det dags att ändra tonläge och sluta sprida myten om det lyckade Kanada, skriver SD:s politiska samordnare.

Ett annat väldigt populärt argument är att landet X står inför en demografisk bomb och nu behövs det invandrare för att rädda välfärden och pensionerna. Det är en debatt vi haft i Sverige sedan 1930-talet, senaste modeflugan var 40-talisterna som skulle gå i pension och där det skulle uppstå akut arbetsbrist inom en stor rad områden på den svenska arbetsmarknaden. Nu har närmre 75% gått i pension, någon artikel om 40-talistkrisen har jag inte läst på länge. I den kanadensiska rapporten sågas detta argument längs fotknölarna. För att kunna rädda välfärden måste de inte bara tjäna ihop till sin egen välfärd, de måste även tjäna ihop till värdlandets välfärd.

Eller:

Kanada: Immigrants cost $23b a year

Immigrants to Canada cost the federal government as much as $23-billion annually and ”impose a huge fiscal burden on Canadian taxpayers,” according to a think-tank report released Tuesday that was immediately criticized as telling only part of the story.

ETc.

AJDÅ.

4) ”Boken som bevisar hur bra massinvandringen är” (”Migrationens kraft”)

Tino Sanandaji såger fullständigt Norberg och hans bok. Det är nästan så att man tycker synd om dem.

AJAJAJ.

—————–

Detta är den normala gången alltså. PK letar desperat, presenterar med jämna mellanrum en ny ”undersökning”, bok eller annat, oerhört belåtna över att denna gången har de minsann oss. På Twitter börjar PK frenetisk referera till texten med gliringar om att ”vad ska ni göra nu”. Uppenbarligen har de kort minne för sådana gliringar har de gjort innan men ”råkar” ha glömt bort det så snart de blivit förödmjukade.

Varför blir det alltid såhär då? Jo, av den enkla anledningen att de ängsligt politiskt korrekta är helt frikopplade från verkligheten. Det är därför de blir så förvånade varje gång den biter dem i röven. Men för dem är det som ett osynligt spöke – det är därför de inte fattat att verkligheten just gjorde ett besök.

Samma sak kommer garantera hända med Fölsters ”undersökning”. Kom då ihåg alla PK som lyfte fram den.

För lite perspektiv på denna Fölster kan jag rekommendera dig att läsa DETTA.

%d bloggare gillar detta: