Vad håller polisen på med?

Jag vill börja med att konstatera att jag inte är kritisk mot vanliga poliser på fältet utan är medveten om att alla de mer eller mindre galna projekt och satsningar som görs inom polisen är polischefernas fel, och i slutändan de styrande politikerna.

I min debattartikel om polisutbildningen nyligen kritiserade jag får några sådana galenskaper:

  • Ett exempel fick jag nyss höra talas om från Malmö där polisledningen nyligen lanserade ett kvoteringsprojekt som syftar till att få in fler kvinnor till piketen. Det resulterade i att 40 poliser fick ägna en hel dag åt tester för runt 20 kvinnliga aspiranter. Frustrationen bland poliserna över att ägna dagen åt att kvotera in kvinnor i stället för att stoppa våldsvågen i staden har varit påtaglig.
  • 2006 omtextades en polisbil med ordet ”Ayna” på dörren i stället för ”Polis”. Syftet var att ”locka förortskids till polisen”. Ännu mer anmärkningsvärt blev denna kampanj med beaktande av att ”ayna” är en förkortning av det turkiska slangordet ”aynasiz” som syftar på polisen med betydelsen att de inte har någon skam i kroppen.
  • 2007 skickade Polisen ut rekryteringsbrev till ”förortare” för att ”nå killar och tjejer som är uppvuxna och bor i förorten”. I brevet stod det bland annat ”med din erfarenhet och bakgrund som förortare är du oerhört värdefull för oss”.
  • År 2008 sänkte Polisen kraven på språktestet för att få in fler invandrare.
  • Flera gånger har polisen genomfört rekryteringskampanjer i Stockholmsmoskén, år 2009 i samarbete med Islamska Förbundet.
  • 2011 hade polisen sin ”Spira-mångfaldssatsning” som riktade sig till långtidsarbetslösa ungdomar med utomnordisk bakgrund för att ge dem praktik och jobb. Ett slags diskriminering av svenskar.

I dårhuset Sverige fortsätter emellertid denna kafkaliknande situation. Ett färskt exempel är hur något geni på polisen kom på att man ska bekämpa brottsligheten genom att – bjuda på korv:

Till ökända Seved i gangsterstaden Malmö vågar sig inte brevbärarna längre, stadsdelen är det närmaste vi kommer laglöst land i Sverige. Tillsammans med övriga staden utgör situationen facit över en flera decennier lång svenskfientlig, slapp och naiv invandringspolitik. Morden, rånen och överfallen haglar tätt. Då tar den svenska polisen, hårt kritiserad för att inte göra sitt jobb, till sitt hemliga vapen: korv.

För de muslimer som eventuellt tog sig till Sevedsplan på torsdagskvällen, för att avnjuta lite gratis mat på skattebetalarnas bekostnad i sällskap med ett 40-tal poliser, fanns naturligtvis även halalkött att tillgå.

Malmös polismästare Ulf Sempert menar att den festliga tillställningen var ett sätt att “odramatiskt närma sig de boende”.

Ja, det är så dumt att man häpnar. För en gång skull skriver gammelmedia nyktert om det hela.

Så läser jag nyss ett pressmeddelande från polisen i Stockholm; 2 500 poliser tränas i att bemöta unga

Under våren får all yttre personal inom Stockholmspolisen träning i att utveckla bemötandet av ungdomar.

Poliserna som deltar i satsningen ska ha gruppdiskussioner, värderingsövningar och rollspel med ungdomar i de områden de arbetar.

– Många av våra poliser arbetar i områden med utanförskap och stora socioekonomiska problem. I rollspelen byter man roller och konfronterar sina fördomar mot varandra. När människor möts förändras alltid bilderna av varandra, säger länspolismästare Carin Götblad.

Satsningen startade i höstas med en teoribaserad heldag med föreläsningar och diskussioner om ungdomars livssituation och hur de påverkas av bland annat utanförskap, rasism, diskriminering och fientlighet mot islam. Under utbildningens andra del under våren 2012 åker poliserna ut en heldag och träffar skolungdomar i de områden de arbetar.

Alla polismästardistrikt i Stockholms län deltar i satsningen. Bland annat piketpolisen, tunnelbanepolisen, civila spanare och ingripandepatrullerna tillhör de poliser som deltar i utbildningen.

Satsningen ingår i projektet ”Poliser och ungdomar i det mångkulturella samhället” som stöds av den Europeiska socialfonden.

Det är total idioti att gå dessa bråkmakare till mötes genom att låta tvåtusenfemhundra poliser slösa sin tid på att blidka invandrarligister och underkasta sig deras verklighetsbeskrivning. De ägnar dagar år att diskutera ”utanförskap” och ”fientlighet mot islam” – istället för att bekämpa de som begår brott. Ren och skär idioti.

Denna lista kan givetvis göras lång (se t.ex. exemplet från Malmö där poliser ska lära sig arabiska artighetsfraser eller när de inte fick bära hjälm vid vänsterupplopp för att inte ”provocera”).

Frågan som måste ställas; vad i all sin dar håller polisen på med?

Jag är helt övertygad om att de som jobbar på fältet är innerligt trötta på alla politiska korrekta dumheter som ständigt spyr ut från polischefer och politiker. MEd SD:s politik skulle som bekant allt sådant omedelbart tas bort till förmån för en polis som är ute och bekämpar brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: